Att våga drömma

Jag tror att jag är alldeles för feg. Kanske beror det på uppväxt, vad man har fått höra som kan vara realistiskt. Kanske beror det på personlighetsdrag. Jag kan verkligen avundas vissa vänner som har jättestora drömmar och satsar och kastar sig ut. Kanske hoppar de på en ovanlig utbildning för att de har ett mål, en dröm, om något som framtiden kan ge. Kanske beger de sig ut i världen för att upptäcka andra länder och kulturer. Sen beror det givetvis på vad man har för intressen och vad som tilltalar en. Jag är nog ingen backpacker.
 
Men om jag hade fått drömma, helt fritt, hur hade jag velat att mitt liv hade sett ut?
Jag hade velat ha ett kreativt arbete där jag hade jobbat mycket med skapande. Hade jag känt mig fri i mitt arbete tror jag att jag hade kunnat utföra underverk. Jag hade velat bo i ett öppet och inbjudande hus. Med trädgård och möjlighet till djur. Katt skulle absolut finnas. Jag hade önskat att jag hade känt mig fri och varit kvitt min söndagsångest. Jag hade även (givetvis) önskat att mitt arbete hade gett mig bra betalt så att man oftare hade kunnat unna sig små weekends och miniresor. Jag hade önskat att jag hade kunnat spendera mer tid hemma. Jag gillar verkligen att vara hemma och en möjlighet hade ju varit att kunna arbeta hemifrån.
 
Jag tror jag måste gå utanför vad jag tror och har fått lära mig "hur livet ska vara". Det finns inget rätt eller fel. De personer som lever sin dröm idag - varför gör de det? Jo för att de har satsat! Kanske har de haft någon som har trott på dem, som har peppat dem längs vägen och låtit dem testa sina vingar. Men många av dem har säkerligen fått stå på egna ben och fått lära sig genom att misslyckas. Jag tror att man måste försöka att gå sin egen väg - att lyssna på sig själv och ställa sig själv frågan "Vad vill jag?". Det är ingen annan som kommer att skapa din dröm åt dig - det måste du göra själv!
Din Storasyster
2017-04-26 @ 14:39:33

Åh vad jag håller med. Varför skulle inte våra drömmar kunna slå in? Man är för inrutad i att det ska vara det här gå till jobb mån-fre. Ett "vanligt" jobb. Jag vill med ha ett kreativt jobb, skriva/hantverk nåt åt det hållet. Man måste våga!

enmiljonintryck
2017-04-27 @ 18:28:10

Ja precis! Man måste ta vara på sina drömmar!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0