Det bästa har inte hänt än

Ett podcastavsnitt av Fredagspodden heter Det bästa har inte hänt än. Jag kan minnas fel men jag har för mig att talesättet handlade om att man ska ha det i åtanke - och jag tycker att det är så himla fint och positivt sätt att tänka. Att ha detta som ens mantra i livet gör att man ser livet på ett helt annat sätt. Tänk att hela tiden veta att man har något helt fantastiskt framför sig för det bästa har inte hänt än. Vilken spännande tanke och när jag tänker på det så pirrar det nästan i magen på mig. Jag blir nyfiken på vad som komma skall.
 
Vad som helst kan hända - bara vi låter det hända!

Vad konstigt att horisonten är så högt upp

När jag och min sambo var på spa och hade det kanon förra helgen så fanns det lite varma pooler utomhus. Då satt vi i dem i det varma vattnet och njöt samtidigt som det regnade. Det var väldigt skön kombination - det kalla regnet och det varma vattnet. I vanliga fall har jag glasögon men hade inte det när vi badade. Från poolen kunde man blicka ut över stranden och havet (trodde jag).
 
Så där satt jag och tittade ut över horisonten och tänkte gud vad härligt. Men sen tyckte jag att det såg lite mystiskt ut och sa
 
 
enmiljonintryck: Vad konstigt att horisonten är så högt upp.
 
sambo: Va? Vadå horisonten?
 
enmiljonintryck: Ja, den är ju så himla högt upp.
 
sambo: Vi ser ju inte ens horisonten?
 
enmiljonintryck: Jaha hahah! Det är ett glasstaket.
 
 
 
Då stod det alltså ett glasstaket några meter framför oss och av någon anledning så lyckades jag se glasstaketets ovansida som horisonten. Min sambo blev lite orolig för mig och tyckte att jag borde skaffa linser :)
 
En fin bild från havet
 
 
 

Att våga drömma

Jag tror att jag är alldeles för feg. Kanske beror det på uppväxt, vad man har fått höra som kan vara realistiskt. Kanske beror det på personlighetsdrag. Jag kan verkligen avundas vissa vänner som har jättestora drömmar och satsar och kastar sig ut. Kanske hoppar de på en ovanlig utbildning för att de har ett mål, en dröm, om något som framtiden kan ge. Kanske beger de sig ut i världen för att upptäcka andra länder och kulturer. Sen beror det givetvis på vad man har för intressen och vad som tilltalar en. Jag är nog ingen backpacker.
 
Men om jag hade fått drömma, helt fritt, hur hade jag velat att mitt liv hade sett ut?
Jag hade velat ha ett kreativt arbete där jag hade jobbat mycket med skapande. Hade jag känt mig fri i mitt arbete tror jag att jag hade kunnat utföra underverk. Jag hade velat bo i ett öppet och inbjudande hus. Med trädgård och möjlighet till djur. Katt skulle absolut finnas. Jag hade önskat att jag hade känt mig fri och varit kvitt min söndagsångest. Jag hade även (givetvis) önskat att mitt arbete hade gett mig bra betalt så att man oftare hade kunnat unna sig små weekends och miniresor. Jag hade önskat att jag hade kunnat spendera mer tid hemma. Jag gillar verkligen att vara hemma och en möjlighet hade ju varit att kunna arbeta hemifrån.
 
Jag tror jag måste gå utanför vad jag tror och har fått lära mig "hur livet ska vara". Det finns inget rätt eller fel. De personer som lever sin dröm idag - varför gör de det? Jo för att de har satsat! Kanske har de haft någon som har trott på dem, som har peppat dem längs vägen och låtit dem testa sina vingar. Men många av dem har säkerligen fått stå på egna ben och fått lära sig genom att misslyckas. Jag tror att man måste försöka att gå sin egen väg - att lyssna på sig själv och ställa sig själv frågan "Vad vill jag?". Det är ingen annan som kommer att skapa din dröm åt dig - det måste du göra själv!
RSS 2.0